15 maj 2021
10:00

Habo IF Vit

Gedigen insats i hemmapremiären

Förväntningarna låg, liksom regnet, i luften när Vistaspelarna samlades för matchvärmning inför hemmapremiären på Vistavallens perfekta gräsmatta. Motståndare för dagen var Habo IF, ett lag som vi inkasserade en seger och en förlust mot i fjol och utgången var således oviss.

1:a halvlek
Grabbarna i hemmalaget tog omgående tag i taktpinnen och det verkade som att de hade konserverat det aggressiva spelet från matchen mot Barnarp. Det våta underlaget skulle vara prövande för alla målvakter (Habo använde tre stycken) i matchen. Pelle testade lyckan redan i matchens andra minut och efter en snabb studs stod det 1-0 till hemmalaget. Jonathan ville inte vara sämre och sköt även han från distans och redan efter 7 minuter stod det 2-0 på den tilltänkta resultattavlan. Två minuter senare var Wide framme på en målvaktsretur och petade in 3-0 till de rödklädda. Hemmalaget hade full kontroll över händelserna och släppte endast till en kvalificerad målchans i den sextonde minuten när en Habo-spelare från när håll kunde reducera till 3-1, vilket också var resultatet efter första halvlek.

2:a halvlek
Matchens andra tredjedel började med en hörnkavalkad från bortalaget och helt logiskt kom också 3-2 efter sex spelade minuter efter ett skott i Olles bortre hörn. Jonathan drog i halvlekens åttonde minut på ett skruvat långskott till 4-2, men faktum är att det var bortalaget som dikterade villkoren och gjorde två mål vilket betydde att det var utjämnat till 4-4 i halvlekens femotnde minut. Sen följde tre mål för hemmalaget inom loppet av 3 minuter när Wide först blir frispelad och placerar in 5-4. Två minuter senare frispelar Elias Wide som återigen gör mål till 6-4 och Wide gör ytterligare ett mål i halvlekens sista sekunder när han och Pelle växelspelar sig fram till ett friläge. 7-4 till hemmalgets fördel inför matchens sista halvlek, som kanske borde benämnas som period?

3:e halvlek
I matchens sista tredjedel hittade vi återigen tillbaka till grunderna där vi är närmre motståndarna och sätter högre press. Efter ett snabbt inkast dribblar Jonathan förbi några motståndare och avslutar fint till 8-4. I halvlekens sjätte minut får de "La Real"-inspirerade gästerna från Västergötland chansen från nära håll men Olle gör en otrolig räddning när han dyker och räddar med ena handen. Dessvärre lyckas Habo få in 8-5 efter ett friläge och även 8-6 på ett långskott som även det tar fart i det våta gräset. I matchens näst sista minut blir Wide frispelad av Jonathan och sätter säkert 9-6. I matchens sista sekunder gör Olle en fin benparad och stoppar gästerna från att få in ett sista mål.

Sammanfattning
Vi gör två bra halvlekar där framförallt den första sticker ut med riktigt bra försvarsspel som inte tillåter gästerna att komma till några egentliga lägen och som skapar snabba omställningar för oss. I andra halvlek tappar vi mycket av det som var bra i första, men räddar upp det med tre sena mål i halvlekens slutskede. Sammantaget var detta en bra match där alla gjorde sitt bästa, vilket är det absolut viktigaste. Också kul att se att alla uppträder på ett bra sätt gentemot varandra och framförallt mot domare och motståndare. Wide förtjänar lite extra beröm idag, inte bara för målen utan framföralt för att han är drivande i presspelet, ligger rätt i sin position och vinner mycket boll som sätter lagkompisarna i bra lägen. Även Alexander får en guldstjärna för resolut back- och passningsspel. Men precis som förra matchen ska ALLA känna sig nöjda med insatsen.